top of page

GASOLGRILLAR

TIPS NÄR DU SKA KÖPA GASOLGRILL PÅ NÄTET

Vid köp av en gasolgrill är det viktigt att ta ställning till vissa saker så att man väljer rätt grill utifrån sina behov och önskemål. Vi på Grillvaruhuset har ett stort utbud av gasolgrillar och vårt mål är alltid att sälja den mest lämpade grillen utifrån kundens önskemål och kriterier.

 • Materialet i grillen- massiva grillar med tjockt material likställs ofta med hållbarhet och börjar med locktestet. Öppna locket och känn dess tyngd.
   

 • Grillytan – Storleken på grillytan på gasolgrillen är väldigt viktigt för att du ska få en så bra grillupplevelse som möjligt. Även om en grill kan kännas stor vid första anblicken så går det åt mycket grillyta om man ska grilla för ex. 4 personer och vill bjuda på lite olika saker. Har du tillräckligt stor grillyta kan du få plats med allt som hör till en lyckad grillkväll. Kött, korvar, grönsaker, kanske en fisk på en rökplanka eller varför inte göra en frasig pizza på pizzasten som förrätt, en kyckling på roterande grillspettet osv. bara fantasin sätter gränser på vad man kan tillaga samtidigt på en gasolgrill.
   

 • Grillgaller – de finns i en mängd olika utföranden. Grundregeln är att desto mera material (rostfritt eller gjutjärn) desto bättre. Ju tjockare grillgallrena är desto mera energi kan lagras i dem och garanterar dig perfekta grillränder på ditt kött när du lägger det på din gasolgrill.
   

 • Skydden över brännarna – även kallade flametamers, är det som slits snabbast på alla gasolgrillar. På de allra flesta grillar behöver man byta dessa efter ca 3 till 5 år, beroende på om de är i rostfritt eller endast lackerade, samt spelar tjockleken på materialet även in. Flametamers styr värmefördelningen i din grill samt ger smak åt det du ska grilla när t.ex. köttsaft droppar ner och förångas på dem.
   

 • Brännarna – själva hjärtat och bland den viktigaste delen i en gasolgrill. Generellt kan man säga att desto dyrare grill desto massivare brännare med bättre konstruktion. De enklaste brännarna består oftast av ett rör utan ’’hinder’’ för gasolen vilket medför att värmefördelningen blir sämre och man får det väldigt varmt längst bak på grillytan.

 

Tips! Skaffa alltid 2 gasflaskor till din gasolgrill. Så behöver du aldrig oroa dig för en tom flaska eftersom reserven redan finns i garaget/förrådet. Du kan enkelt grilla med flera olika grillmetoder på en gasolgrill.
 

Sammanfattning:​

Gasolgrillar gör det enkelt att grilla, de har oftast en stor grillyta, varmhållningsgaller och separata brännare, vilket gör att gasolgrillen passar utmärkt till att grilla för många människor såväl som ett fåtal. Du justerar enkelt värmen på en gasolgrill för att få den perfekta temperaturen när du grillar. I sortimentet nedan hittar du gasolgrillar från kända grilltillverkare såsom NapoleonLandmannRösle osv.
 

Vi är övertygade om att vi har en passande grill just för dig!

bottom of page