top of page

KOLGRILLAR

VÄLJ RÄTT KOLGRILL

Rösle kolgrill

När du ska köpa en kolgrill gäller det att du väljer den bästa grillen för dina behov. Ifall du vill ta med den till stranden kan en bärbar kolgrill vara smidigt, men om du vill hålla en grillfest är en stor kolgrill med en stor grillyta och varmhållningsgaller det självklara valet. Leta i vårt sortiment efter den kolgrill som passar bäst för dig! Grilla på en kolgrill är fortfarande det enda riktiga sättet att grilla för många män och kvinnor – Vem gillar liksom inte kolgrillar? Ritualen att tända kol, visa kärleksfull omsorg för glöden och den oslagbara lukten av grillat - alla älskar detta!

Innan du kan ha den perfekta grillkvällen krävs det naturligtvis att du har en kolgrill som är anpassad efter dina behov och önskemål. Idag finns det en stor variation av kolgrillar som kommer i olika utföranden. Den absolut populäraste kolgrillen i Sverige är den traditionella klotgrillen tätt följd av den allt mer och mer populära Kolgrillsvagnen.

En annan typ av kolgrill som tar andelar på marknaden är BBQ-smokers. Det är grillar där man tillagar köttet under väldigt lång tid för att få det alldeles mört. Man tillsätter även träbitar av olika slag som ger röksmak åt köttet. Det kan vara från gamla Whiskeyfat men även från fruktträd osv.