Grillrecept

Här finns recept och annan info kring grillning som gör att du kommer kunna överraska dina gäster med fantastiska grillresultat

Magic dust Rub

Grillvaruhusets guide till den perfekta steaken!

 En bra biff bör vara minst två fingrar tjock, så att den kan få en ordentlig grillyta utanpå och fortfarande förbli saftig inuti.

Använd grilltång och ingen gaffel vid hantering av köttet! Köttsaften rinner ut annars.

Förberedelse och förberedelse - allt måste vara välbalanserat

 Cirka 30 minuter före grillning ska stekarna tas ut ur kylskåpet för att de ska kunna nå rumstemperatur. Har man för kallt kött när man grillar riskerar man att ytan blir bränd innan värmen har nått mitten av köttet.

 Saltning av köttet är nästa steg i tillredningen. Här finns det många sanningar, vi rekommenderar att man saltar köttet precis innan man påbörjar grillningen.

Saltar man för tidigt dras vätskan

ur köttet och saltar man efter

grillningen så missar man den

bruna och fina ytan som saltet

hjälper till att skapa vid grillningen.

 

 Ett tunt lager av olja undviker fastbränning på gallret. Krydda inte köttet med peppar innan grillningen! Peppar kan bli bränt på grillen och ge en bitter smak.

Grillen - oavsett om det är kol, gas eller el - bör värmas upp till ca.200-300grader.

 Vill man få den ’’perfekta steaken’’ med schackbrädsmönster gäller det att värma upp grillgallret maximalt. Har du gasolgrill så var inte rädd för att köra upp den på max. temperatur i ca.10min. (OBS se till att grillen är rengjord innan du gör detta så ingen fettbrand uppstår).

 Här är gjutjärnsgaller fördelaktigt eftersom det lagrar mera energi i form av värme.

 När grillen är uppvärmd och klar så grillar man enligt den så kallade 90-90-90-90 regeln.

 Kort sammanfattat så lägger man köttet på grillen i 90 sekunder sedan vrider man det 90 grader grillar 90 sekunder igen och sen vänder man det och kör likadant på andra sidan.

Längre grillning än så krävs inte på t.ex. fläskkotletter, steaks (upp till ca. 2 fingrars tjocklek). Har man tjockare köttbitar måste man grilla klart dessa på lägre temperatur, så kallad indirekt grillning tills man uppnått rätt kärntemperatur inne i köttet.

Låt gärna köttet ligga och vila i 3-5min innan servering.

0

Kredit-/betalkort

Information

Betalningsmetoder

Följ oss

Handla

Swish

PayPal

Napoleon grillar
Landmann grillar