top of page

Napoleon SIZZLE ZONE

Napoleon SIZZLE ZONE infrarödgrillning

Infraröd matlagning har funnits sedan någon hade den lysande idén att använda eld för att få maten att smaka bättre. Napoleon har implementerat infraröd grillteknologi på ett prisvärt sätt genom att lägga till SIZZLE ZONE ™brännare i sidohyllorna på deras grillar. SIZZLE ZONE ™ -teknologin är ett snabbt och enkelt sätt att laga mat med resultat på restaurangnivå. SIZZLE ZONE brännaren på din gasolgrill behöver ett visst underhåll som vi beskriver nedan för att se till att den fungerar perfekt under många år framöver på din Napoleon gasolgrill. 

Napoleon sizzle zone gasolgrill

Hur fungerar den?

En SIZZLE ZONE ™ -brännare är otrolig. Om du tittar noga kommer du att se att den keramiska delen i din SIZZLE ZONE ™brännare är full av små hål och spår. Gas flödar genom dessa hål och antänds av en gnista. Eftersom det finns så många av dessa små hål, behövs mycket lite gas för att värma keramiken, som hettas upp till ca.900 ° på väldig kort tid. Värmen i SIZZLE ZONE ™ brännaren består av kortvågig infraröd energi. Denna otroliga värme överförs till grillgallret som gör att du kan få de perfekta grillränderna på ditt kött. Även här utmärker Napoleon sig med de vågformade grillgallerna.

Hur du underhåller din SIZZLE ZONE ™-brännare på din Napoleon gasolgrill

800 ° är varmt! Så varmt faktiskt att de flesta fett- och matpartiklar som ramlar ner i SIZZLE ZONE ™ förångas omedelbart. Du kan säkerställa en lång livslängd genom att ta hand om din sido-brännare på din gasolgrill med hjälp av dessa enkla steg.

  • Hetta upp:

Slå på din SIZZLE ZONE ™ brännare på max i 5 till 10 minuter. Detta förångar alla rester som finns på brännaren.

  • Venturi-borste:

Använd Venturi-borsten för att rengöra brännarens gasförsörjningsrör, du hittar borsten här. Detta kan göras samtidigt som du rengör resten av brännarna på din Napoleon grill. Det är en bra idé att rengöra brännarna minst en gång per år för att undvika skräp, insekts bo och för att säkerställa prestandan i din gasolgrill.

  • Kontrollera fettfällan:

Det finns en fettbricka under din SIZZLE ZONE ™ brännare. Kontrollera denna var tredje eller fjärde gång du grillar och töm allt som finns där. Detta uppsamlingskärl är grundare än det som finns under dina huvudbrännare. Även om det mesta fettet förångas, blir det alltid lite som tar sig ner.

  • Övrigt:

Om det finns skräp på eller runt din SIZZLE ZONE ™, vänta tills brännaren kallnat. Använd en mjuk borste, som en pensel för att bokstavligen sopa bort smulorna.

napoleon infraröd brännare
infraröd grillning

Använd din SIZZLE ZONE brännare på din Napoleon grill till fler saker

Visste du att du kan använda din Infraröda SIZZLE ZONE ™ brännare för att tillaga såser, koka, woka och steka också! Det är bara att använda den som en vanlig kokplatta precis som den på din spis. Att lära sig använda SIZZLE ZONE ™ brännaren på din Napoleon grill är lite av en konstform, men när du behärskar den kommer du att vara en grillguru. Här är några tips för att se till att du får ut det bästa och mesta av den.

 

Lämna aldrig något på en tänd brännare. Infraröd SIZZLE ZONE ™ är heta saker och matvaror kan gå från perfekt tillagade till brända på några sekunder.

Om du använder din sidobrännare som en extrabrännare, kom ihåg att inte täcka mer än 75% av matlagningsytan på SIZZLE ZONE ™. Om du gör det kan det blockera syret till brännaren och förhindra korrekt uppvärmning och i värsta fall orsaka en gasolexplosion.

Förhindra att vatten kommer i kontakt med din SIZZLE ZONE. Håll brännaren täckt när den inte används och låt inte vatten komma i kontakt med den, särskilt om brännaren är på, då detta kan orsaka att den känsliga keramiken spricker.

Infraröd SIZZLE ZONE ™ är ett fantastiskt tillskott till din gasolgrill. Den använder lite gas i förhållande till den värme som du får och kan nyttja till din matlagning. Den värms på några sekunder vilket möjliggör en snabbare grillning samt så finns möjligheten att laga såser och sidorätter på den. Att veta hur du tar hand om din Infraröda SIZZLE ZONE ™ brännare från Napoleon kommer att säkerställa att din sidobrännare får en lång livslängd, vilket kommer ge otroligt många lyckade grillkvällar för din familj och vänner.

 

Här ser du vilka gasolgrillar ifrån Napoleon som är utrustade med en infraröd brännare:

Rogue 425SIB, Rogue 525SIB, LEX485, LEX605, LEX730, Prestige® 500, Prestige PROTM 500, Prestige PROTM 665, Prestige PROTM 825, BILEX605, BIPRO825.

bottom of page